Gouves Heraclion 2315503703

Blog

Επιχορήγηση εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, μέχρι 5.000 ευρώ για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Η επιδότηση θα είνα αναδρομική, και θα καλύπτει και αγορές που έγιναν από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και έπειτα, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία αγοράς των θερμαντικών σωμάτων και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την υποβολή της αίτησής του. Η υποβολή των φακέλων επιδότησης θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://heating-devices.mindev.gov.gr. και θα είναι ανοικτό για δύο μήνες. Η δράση προβλέπει την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά ενός θερμαντικού σώματος ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ η κάθε συσκευή (χωρίς ΦΠΑ). Σε περίπτωση που ο αριθμός των εξωτερικών τετραγωνικών μέτρων δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαστρών, το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό.

Η επιδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους απόκτησης θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου όπως:

  • Υγραέριο
  • Ηλεκτρικό
  • φυσικό αέριο
  • πάνελ υπερύθρων
  • αλογόνου

ή άλλο μεμονωμένο ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι καινούργια και αμεταχείριστα κατά την ημερομηνία αγοράς τους. Πριν από την υποβολή της αίτησης ο επιδοτούμενος πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιδοτούμενης επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μόνο μία φορά ανά ΑΦΜ. Το μέγιστο ποσό επιδότησης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε  5.000 ευρώ.

Η δράση θα έχει διάρκεια 2 μήνες, θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα ανευ ΦΠΑ. Οι επιδοτούμενοι ΚΑΔ είναι:

56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

Back to top